Logo Universiteit Utrecht

Educate it UU

Blended Learningmodules docenten

  • Wat zijn de voordelen van Blended Learning voor mijn onderwijs?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn studenten meer gaan samenwerken?
  • En hoe maak ik van mijn bestaande cursus een Blended cursus?

Antwoord op deze en andere vragen krijg je door gratis en in je eigen tempo (op het platform Elevate) de drie modules Blended Learning te volgen. Hierin maak je kennis met het concept Blended Learning, met de tools die je hiervoor kunt inzetten en leer je hoe je cursus kan (her)ontwerpen naar een Blended cursus. De drie modules zijn blended opgezet en zijn in enkele uren online en in willekeurige volgorde te volgen. De online modules ‘De Blended Toolkit’ en ’Het (her)ontwerpen van je blended cursus’ worden gevolgd door een face-to-face bijeenkomst. Deze bijeenkomsten zijn praktijkgericht en worden regelmatig aangeboden. Aanmelden voor de face-to-face bijeenkomsten is vereist.

Over Blended Learning

  • Wat is Blended learning?
  • Wat zijn de voordelen ervan voor mij als docent?

Geschatte tijdsbesteding: 1 uur en 45 minuten.

Deze vragen en de verschillende vormen van Blended Learning worden in deze module toegelicht. Maar ook de binnen de Universiteit Utrecht gangbare definitie van dit didactische concept komt aan bod. Deze module is dus met name geschikt voor docenten die volledig nieuw zijn in het veld van Blended Learning en hier graag meer over willen weten.

Het (her)ontwerpen van een Blended cursus

  • Hoe ga je aan de slag als je als docent je cursus anders wilt insteken?

Deze module helpt je met name bij het vernieuwen van je eigen onderwijs met behulp van Blended Learning. Je wordt meegenomen door de stappen die je als docent moet zetten om je cursus blended op te zetten. Zo passeren verschillende ontwerpvragen die bestaan bij het ontwikkelen van Blended Learningcursussen de revue, maar ook activerende werkvormen en de verschuivende rol van de student en docent bij een Blended cursus. Op deze manier breng je de theorie direct in praktijk en heb je aan het einde van deze module een (her)ontwerp voor jouw eigen blended cursus.
Geschatte tijdsbesteding: 2 uur en 30 minuten.

De Blended toolkit

  • Hoe krijg ik meer verdieping in mijn colleges?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn studenten voorbereid naar college komen?

Deze en andere onderwijsdoelen die docenten voor ogen hebben met het Blended Learning onderwijs vormen het startpunt van deze module. Afhankelijk van de onderwijsvraag worden verschillende ICT-tools gepresenteerd, die binnen de Universiteit Utrecht worden ondersteund en die goed te gebruiken zijn om je cursus blended te maken. Van elke tool wordt vervolgens zichtbaar gemaakt hoe deze werkt en hoe de tool kan worden ingezet in het onderwijs.
Geschatte tijdsbesteding  gehele module: 4 uur en 10 minuten.
Geschatte tijdsbesteding  per onderwijsdoel: tussen de 50 en 100 minuten

TIJDBESTEDING PER ONDERWIJSDOEL

INLOGGEN VIA SOLISID
Inloggen op de modules kan door op bovenstaande knoppen te klikken.
Let op: Omdat het een beveiligde SURFconext-verbinding tussen de UU en Elevate betreft, wordt je als gebruiker eenmalig gevraagd toestemming te geven. Vervolgens heb je als medewerker van de UU permanent toegang tot alle modules van Educate-it.
CONTACT
Met vragen over de leeromgeving van Elevate kan je contact opnemen met info@elevatehealth.eu of 088-7568233. Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met educate-it@uu.nl.