Do-It-Yourselfstudio in de Uithof opent deuren voor docenten en studenten

6 april 2016 – Op 7 april opent Educate-it een Do-It-Yourselfstudio in de Universiteitsbibliotheek op de Uithof. In deze DIY-studio kunnen docenten op een eenvoudige manier zelfstandig kennisclips opnemen. Ook studenten kunnen gebruikmaken van de DIY-studio in de UB om video-opnames te maken voor hun cursus, om presentaties op te nemen of om te werken aan academic skills.

Innoveer je onderwijs met kennisclips
Binnen de UU is in toenemende mate behoefte aan het inzetten van E-lectures in het onderwijs, vooral aan korte kennisclips. Deze tendens is UU-breed en bij een groot aantal opleidingen geconstateerd. Ook studenten geven aan dat zij graag E-lectures en kennisclips in hun cursussen terugzien. Een kennisclip is een korte weblecture van maximaal 10 minuten waarin de docent bondig één specifiek onderwerp behandelt. Dit biedt de docent ruimte om in het contactonderwijs met studenten de leerstof te verdiepen en actief met de reeds bekeken stof aan de slag te gaan.

Educate-it realiseert, dicht bij de docenten, DIY-studio’s waar docenten zelfstandig kennisclips op kunnen nemen. De DIY-studio in de UB is de tweede studio die onder coördinatie van het programma Educate-it tot stand is gekomen. De eerste studio is vorig jaar in gebruik genomen op het International Campus Utrecht (ICU)-terrein. In juni komt een studio op de Kromme Nieuwegracht 80 beschikbaar. Studenten kunnen alleen terecht in de studio in de UB.

Aan de slag in de DIY-studio in de UBU
Om deze studio te gebruiken heb je een MyMediasite account nodig dat je kunt aanvragen via deze link. Vervolgens boek je de DIY-studio in het  zaalreserveringssysteem van de UBU. De DIY-studio in de UB op de Uithof bevindt zich in ruimte 2.48.

Voor het lenen van de sleutel is een bibliotheekpas noodzakelijk. Als je nog geen pas hebt, kun je deze aanvragen bij de servicebalies in de universiteitsbibliotheken. Voor studenten (op vertoon van een geldige collegekaart) en voor medewerkers (op vertoon van een geldig legitimatiebewijs) is dit gratis.