Logo Universiteit Utrecht

Educate it UU

Onze blended cursussen

Docentprofessionalisering loopt als rode draad door het programma Educate-it en richt zich op het ondersteunen en scholen van docenten bij het gebruik van de verschillende IT-tools en de invoering van online en blended learning in het onderwijs.

Praktisch én didactisch

Docenten worden zowel geschoold in het praktische gebruik van IT-tools als bij het herontwerpen van de cursus naar een blended learningvorm. De trainingen zijn vrij toegankelijk voor alle docenten aan de UU, overzichtelijk in tijdsbesteding en flexibel (online of blended) te volgen. Waar de trainingen blended zijn opgezet zal voor het face-to-face gedeelte gebruik worden gemaakt van een peer-to-peer constructie waarbij docenten hun collega-docenten trainen, ondersteund door experts van het COLUU en/of getrainde (ICTO) medewerkers uit de eigen faculteit.

Wil je weten wat de UU precies onder Blended Learning verstaat, welke tools je voor Blended Learning kan inzetten en hoe je je onderwijs kan herontwerpen naar een blended learningvorm? Volg dan de blended modules over Blended Learning. Deze modules voor docenten, die in een blended en online vorm worden aangeboden, zijn ontwikkeld door Educate-it, het COLUU, het stimuleringsproject Blended learning, het UMCU (Onbegrensd leren) en Elevate.

De modules zijn vrij toegankelijk voor alle docenten binnen de Universiteit Utrecht.  Je kunt direct beginnen met het volgen van de modules. Klik op onderstaande knop om naar informatie over de modules te gaan of om in te loggen.

Log in (NL)
Log in (EN)

  • Welke toetsvorm sluit het best aan bij mijn onderwijs?
  • Wat als het hoogst behaalde cijfer op mijn toets een 7 is?
  • Welke mogelijkheden zijn er om (digitaal) te toetsen?

Wil jij ook antwoord op dit soort praktische vragen? Dan is de online module over (digitale) toetsing iets voor jou! Je leert hoe je een goede toets(vraag) ontwerpt, deze construeert en afneemt. Ook de beoordeling van een toets en de analyse komen aan bod. Je kunt direct aan de slag met je eigen materiaal. Het is ook mogelijk om de onderdelen van de module los van elkaar te bekijken.

Log in (NL)

Login (EN)

Ben je geïnteresseerd om je cursus blended vorm te geven en wil je weten wat dat voor je betekent, maar wil je nog geen module volgen? Vraag een vrijblijvend gesprek aan met de projectleider Mabelle Hernandez. De afspraak zal idealiter in aanwezigheid van de ondersteuning binnen de faculteiten plaatsvinden.

Heeft u interesse in een workshop? In onze agenda kunt u alle workshops vinden die op dit moment worden aangeboden!