Logo Universiteit Utrecht

Educate-it

Zelfstudie voor systemische aandoeningen

Projectleider:
dr. Jaime Rofina

Omschrijving:

Zelfstudie voor systemische aandoeningen

Bij systeemaandoeningen spelen meerdere organen en ziekteoorzaken een rol.Studenten krijgen inzicht hoe de diverse organen en oorzaken elkaar beïnvloeden, hoe dit zich vertaalt naar klinische verschijnselen en welke diagnostische middelen dan gebruikt moeten worden.Studenten krijgen inzicht in de samenhang tussen de diverse disciplines/vakgroe-pen van de studie.

Per bevinding tijdens het klinisch onderzoek en/of diagnostische methode worden de studenten weer d.m.v. vragen geleid door de bijpassende macroscopische en microscopische beelden.

Doel:

Beoogde resultaat is dat studenten per orgaanafwijking inzicht krijgen in de processen die daar een rol bij spelen en hoe dit zich vertaalt naar klinische verschijnselen.

Inzicht wordt gecreëerd doordat studenten door middel van vragen door macro- en microscopische beelden geleid worden

Resultaat:

Door aanpassingen van de werkcolleges is het contactonderwijs efficiënter en heeft de docent een begeleidende rol. Het zelfstudiemateriaal wordt nu ingezet als blended learning. Met behulp van het project e-learning / blended learning kan nu het effect met een officiële enquête worden gemeten.

Het zelfstudiemateriaal is ook ingezet in een project om e-lectures uit te testen en gaat ook gebruikt worden bij het uittesten van digitale werkruimtes.

Back