Logo Universiteit Utrecht

Educate it UU

Repository

Onderwijsrepository
Of je nu inspiratie op wilt doen of je cursus efficiënter wilt voorbereiden, het is mogelijk met de onderwijsrepository: een platform om digitaal onderwijsmateriaal duurzaam op te slaan en beter vindbaar te maken.

  • Zelf bepalen wat je deelt, en met wie je deelt
  • Gemakkelijk samenwerken aan onderwijsmateriaal
  • Met één klik integreren in je leeromgeving of delen op social media

Binnen de Universiteit Utrecht wordt met veel inspanning van docenten onderwijsmateriaal ontwikkeld. Of het nu gaat om ‘traditionele’ vormen als presentaties of om ‘innovatieve’ vormen als e-modules: de hoeveelheid materiaal groeit. Sommige materialen, zoals e-lectures, worden centraal bewaard. Andere materialen staan op harde schijven of USB-sticks.

Dat kan beter. Onderwijsmateriaal is vaak geschikt voor hergebruik. Het scheelt veel tijd als materiaal centraal opgeslagen en goed beschreven wordt. De kwaliteit van het onderwijs stijgt als docenten niet telkens het wiel opnieuw uitvinden. Uitwisseling over de grenzen van de opleiding, faculteit, universiteit heen maakt kruisbestuiving en nieuwe samenwerkingsverbanden mogelijk.

Daarom onderzoekt Educate-it de voor- en nadelen van een onderwijsrepository, Figshare. Heb jij onderwijsmateriaal dat je binnen of buiten de UU beschikbaar wilt stellen voor hergebruik?

Naar verwachting zal de repository bij aanvang van het collegejaar 2017-2018 UU-breed ter beschikking staan van docenten.

Meld je aan voor deelname aan de pilot bij projectleider Dafne Jansen: d.jansen@uu.nl