Logo Universiteit Utrecht

Educate it UU

Online modules docenten

Voor docenten van de Universiteit Utrecht die meer willen weten over Blended learning en toetsing zijn er gratis online modules beschikbaar.

Blended Learning modules
Wil je weten wat de UU precies onder Blended Learning verstaat, welke tools je voor Blended Learning kan inzetten en hoe je je onderwijs kan herontwerpen naar een blended learningvorm? Volg dan de blended modules over Blended Learning. Deze modules voor docenten, die in een blended en online vorm worden aangeboden, zijn ontwikkeld door Educate-it, het COLUU, het stimuleringsproject Blended learning, het UMCU (Onbegrensd leren) en Elevate.

Log in (NL) Log in (EN)


Toetsing modules

  • Welke toetsvorm sluit het best aan bij mijn onderwijs?
  • Wat als het hoogst behaalde cijfer op mijn toets een 7 is?
  • Welke mogelijkheden zijn er om (digitaal) te toetsen?
  • Wil jij ook antwoord op dit soort praktische vragen?

Dan is de online module over (digitale) toetsing iets voor jou! Je leert hoe je een goede toets(vraag) ontwerpt, deze construeert en afneemt. Ook de beoordeling van een toets en de analyse komen aan bod. Je kunt direct aan de slag met je eigen materiaal. Het is ook mogelijk om de onderdelen van de module los van elkaar te bekijken.

Log in (NL) Login (EN)


Kennisclips 

Kennisclips zijn korte videopresentaties. Ze kunnen een bijdrage leveren aan het blended vormgeven van je onderwijs. Je kunt kennisclips zelf maken of gebruik maken van bestaande kennisclips op internet. Deze module gaat over de do’s en don’ts van het gebruiken en maken van kennisclips in je onderwijs.

We bespreken wat kennisclips zijn, hoe kennisclips kunnen worden ingezet in het onderwijs, waar je op moet letten als je zelf aan de slag gaat met kennisclips en welke mogelijkheden er binnen de Universiteit Utrecht zijn om kennisclips te (laten) maken.

Log in (NL) Login (EN)


Learning Analytics 

Wil je weten wat Learning Analytics zijn, wat je hiermee kunt en hoe je het kunt toepassen in je onderwijs? Volg dan deze module over Learning Analytics. Naast antwoord op deze vragen worden er in deze module ook enkele voorbeelden gegeven.

Log in (NL) Login (EN) 


(Digitale) Feedback

Wat zijn kenmerken van goede feedback? Hoe integreer je feedback op een goede manier in een cursus? Wat zijn de voor- en nadelen van peer feedback? Welke mogelijkheden zijn er binnen de Universiteit Utrecht om digitale feedback te kunnen geven? Deze en andere vragen worden beantwoord in de online module over digitale feedback.

Log in (NL) Login (EN)