Logo Universiteit Utrecht

Educate it UU

Aan de slag in een DIY-studio

Als je als docent of student zelf aan de slag wilt gaan in een Do-It-Yourselfstudio, moet je minimaal twee werkdagen voor het gebruik van de studio een mymediasite account aanvragen . Daarna kan je de gewenste studio boeken.

Alle DIY studio’s zijn opgenomen in de Outlook-agenda. Zo kan je als docent in één oogopslag de beschikbaarheid van de studio’s zien.

Boeken van de studio:

1. Ga naar Calender/Agenda in Outlook.
2. Klik in het menu boven op Open Calendar/Agenda Openen.
3. Zoek dan From Room List/Uit Kamerlijst: de door jouw gewenste studio die allen beginnen met DIY.
4. Print de bevestiging en laat deze zien bij het ophalen van de sleutel of laat de bevestiging op je smartphone zien.

Er zijn vijf DIY studio’s:

 • DIY Buys Ballotgebouw Teaching and Learning Lab (TLL) Studio 3.25
 • DIY Descartesgebouw Studio 2.01
 • DIY Hugo R. Kruytgebouw Studio Z4.05
 • DIY KNG80 Studio 1.03
 • DIY Universiteitsbibliotheek Studio 2.48

Bijzonderheden:

De studio in het Buys Ballotgebouw is onderdeel van het Teaching and Learning Lab. Naast een DIY-studio voorziet het ook in andere onderwijsfunctionaliteiten. Docenten kunnen de pas voor de ruimte ophalen bij de receptie van het Buys Ballotgebouw (begane grond).

De studio in de Universiteitsbibliotheek is voor studenten en docenten. De overige studio’s zijn alleen voor docenten. Vergeet niet je bibliotheekpas mee te nemen. De UBU controleert de boeking aan de hand van deze pas.

De studio Hugo R. Kruytgebouw is in beheer van Elly Langewis. De sleutel kan je ophalen bij haar in ruimte Z4.06. Vergeet niet vooraf met Elly af te stemmen wanneer je de sleutel komt halen om te voorkomen dat ze er niet is, via E.A.Langewis@uu.nl.

Pasje en sleutel voor studio KNG80 kan je ophalen bij de receptie, deze is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 19.00 uur. Na het ophalen van de sleutel en pas, volg je de bordjes naar 1.03. Als je de deur van het slot hebt gedaan, bevindt de lichtknop zich rechts van je. Daar zit ook de ventilatieknop. Let op: er is een trapje bij de ingang van de studio!

De sleutel voor Studio University College Descartes gebouw 2.01, kan worden opgehaald bij het secretariaat van U.S.E., Adam Smith Building Kamer 0.02, Kriekenpitplein 21-22, 3584 EC Utrecht (na de klapdeur direct rechts).

DIY Studio - KNG80
IMG_2536
IMG_2535

In deze ruimte is een professionele camera aanwezig, twee 27 inch beeldschermen, desktop van de Universiteit Utrecht met daarop Mediamission, toetsenbord en muis, verstelbare bureaustoel en tafel, monitorarm, in hoogte verstelbaar statief voor de camera, eenvoudig te bedienen bureaumicrofoon en een draadloze reversmicrofoon. In elke DIY-studio staat dezelfde video-achterwand. Ook is in de studio aanwezig: verduisteringsgordijn, belichting, kapstok, klok, whiteboard en spiegel.


Vóór je een opname maakt in de DIY-studio:

 1. Vraag een MyMediasite account aan via deze link
 2. Lees de handleiding MyMediasite goed door.
 3. Vraag voor het eerste gebruik van de studio ondersteuning aan via de facultaire Educate-it contactpersonen, die docenten adviseren bij het inzetten van E-lectures in hun onderwijs (zie ‘Ondersteuning’).
 4. Bekijk de video-instructie DIY-studio UCU
 5. Voor het lenen van de sleutel van de DIY-studio in de universiteitsbibliotheek is een bibliotheekpas noodzakelijk. Deze kun je aanvragen bij de servicebalies in de universiteitsbibliotheken. Voor studenten (op vertoon van een geldige collegekaart) en voor medewerkers (op vertoon van een geldig legitimatiebewijs) is dit gratis.

 

In de DIY-studio:

 1. Je logt in met je UU-account op de aanwezige desktop.
 2. Het gebruik van je eigen laptop in de DIY-Studio is nog niet mogelijk, zorg er dus voor dat de presentatie op een USB-stick of op de O-schijf staat.
 3. Zorg dat je alle benodigdheden voor je presentatie hebt. De studio biedt de mogelijkheid om je PowerPoint-notities (presenters notes) op het scherm te tonen.
 4. Houd bij het opnemen rekening met je kleding en sieraden. Zo kan een armband bijgeluiden creëren wanneer deze op het bureaublad komt.
 5. Draag tijdens de opname geen kleding met ruitjes of streepjes. Het moiré-effect geeft een beeld dat het meekijken erg lastig maakt. Vermijd ook hele felle en donkere kleuren zoals zwart. Kettingen/shawls kunnen ook in de weg zitten.

Technische ondersteuning MyMediasite:

 • ICU: Interne dienst:  (030) 253 9952. Als de audiovisuele contactpersoon van de Interne dienst er niet uitkomt, kun je contact opnemen met de ITS helpdesk: (030) 253 4500. Zij beoordelen het probleem en kijken of ze het op afstand kunnen oplossen. Indien dat niet het geval is worden vervolgacties met een functioneel beheerder van MyMediasite afgestemd.
 • UBU: Educate-it balie (2e etage). Als zij er niet uitkomen, kan je contact opnemen met de ITS helpdesk: (030) 253 4500.Zij beoordelen het issue en kijken of ze het op afstand kunnen oplossen. Indien dat niet het geval is worden vervolgacties met een functioneel beheerder van MyMediasite afgestemd.
 • KNG80: Afdeling support (onderdeel ITS), achter de receptie van KNG80. Als zij het issue niet kunnen oplossen, worden vervolgacties met een functioneel beheerder van MyMediasite afgestemd.

Didactische ondersteuning:

Facultaire Educate-it contactpersonen adviseren docenten bij het inzetten van E-lectures in hun onderwijs:

DGK: Benedicte Sam

GEO: Huub Zonjee

REBO: Caro Bliekendaal

UMCU: Willy Hols

BETA: Jasper van Winden

GW: Michiel Fleerkate

FSW: Chris Phielix

UCU: Michiel Ruijgrok

Educate-it projectleiders E-lectures:

Liesbeth van de Grint

Op jouw faculteit een DIY-studio realiseren? Neem contact op met Educate-it.